Daklozen maken jassen voor lotgenoten

In de Amerikaanse stad Detroit heeft een jonge vrouw een creatieve manier bedacht om de daklozen in haar stad te helpen. Door zwervers jassen voor lotgenoten te laten maken, kunnen zij een eigen inkomen verdienen en zal de winter voor de anderen iets comfortabeler zijn.
door
Armin
Leestijd 1 min.

Het Empowerment Plan, zo heet het project van Veronika Scott. Ze is zelf een inwoonster van Detroit en wordt dus dagelijks geconfronteerd met de vele daklozen in haar stad.

Haar organisatie draait volledig op giften van privépersonen en bedrijven en stelt nu 34 zwervers te werk. Zo kunnen de daklozen eindelijk rekenen op een vast inkomen, wat hen in staat stelt op zoek te gaan naar een eigen woning en een onafhankelijk leven op te bouwen.

In totaal zijn er al zo'n 1.500 jassen gemaakt, die over heel de Verenigde Staten en Canada verdeeld worden. De jassen zijn speciaal ontworpen om mensen die op straat slapen warm te houden en kunnen ook als slaapzak dienen.

 

News

meer News

Spotlight

Ontdek waarom pizza zo verslavend is

Niemand eet ooit één stukje pizza. Wanneer je nog maar de krokante korst, zomerse kruiden en smeuïge mozzarella proeft, weet je dat je meer wilt. Dat is geen toeval: een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in PloS One, verklaart waarom pizza o zo verslavend is.

meer Spotlight