Dankzij nieuwe fitness kan je calorieën verbranden door te slapen

Wie zegt dat sporten vermoeiend en zwaar moet zijn? Een nieuwe fitness toont aan dat je zelfs al slapend calorieën kan verbranden.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

David Lloyd-sportscholen, die vestigingen hebben in het Verenigd Koninkrijk, hebben 'Napercise'-lessen geïntroduceerd. Tijdens die lessen moeten de deelnemers niets doen, buiten 45 minuten slapen. Klinkt hemels, toch? Als je deze sportschool binnenkomt, zal je geen spinbikes of loopbanden vinden, maar een lading eenpersoonsbedden.

Calorieverbranding door dutjes

In de plaats van zware workouts, moet je dus gewoon in slaap vallen op relaxerende muziek om calorieën te verbranden. Beter kan het niet worden. De juiste temperatuur in de zaal bevordert bovendien de calorieverbranding tijdens de slaap.

'Napercise' is geïnspireerd op academische studies die de nadruk leggen op de belangrijke gezondheidsvoordelen van dutjes, waaronder het stimuleren van alertheid, het verlichten van angst of stress en het verbeteren van de stemming. En nu dus ook het verbranden van calorieën. Momenteel kan je dit alleen doen in het Verenigd Koninkrijk, maar dit nieuwe fitness-fenomeen zal België ooit ook wel bereiken.