De 5 minst bezochte bestemmingen ter wereld

Op elke idylische en tropische locatie lijken de McDonald's, Chinese toeristen en resorts als paddenstoelen uit de grond te schieten. Toch zijn er onontgonnen vakantieoorden waar je je een echte ontdekkingsreiziger kan voelen.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Tuvalu

Tuvalu is met 1.000 bezoekers per jaar het minst bezochte land ter wereld. Het is dan ook niet vreemd dat je er nog nooit iets over gehoord hebt. Het land bestaat uit negen eilanden en ligt ergens tussen Hawaii en Australië.

Marshalleilanden

De Marshalleilanden zijn een ander goed bewaard geheim in de Stille Oceaan. Wie ze nog wil bezoeken, kan er beter niet te lang mee wachten. De eilanden liggen namelijk slechts zeven meter boven het zeeniveau, waardoor ze door de klimaatsverandering binnenkort wel helemaal kunnen verdwijnen. Een andere reden om een vliegticket te boeken is het gigantische haaienreservaat.

Kiribati

Kiribati is de derde eilandengroep uit de Stille Oceaan in deze lijst. Het land is bijzonder uniek omdat het zich als enige in alle vier de halfronden bevindt. Het ligt precies op de evenaar en scheidt ook het westelijk en oostelijk halfrond.

São Tomé en Príncipe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ten noordwesten van het Afrikaanse land Gabon ligt de andere vergeten parel, de Portugese kolonie São Tomé en Príncipe. Voor de Portugezen het ontdekten, was het op een na kleinste eiland van het Afrikaanse continent onbewoond.

Micronesië

Waar anders dan in de Stille Oceaan, ligt het vijfde reisbestemming in dit lijstje, Micronesië. Op de eilandjes ligt een militaire basis van de Amerikanen. In ruil krijgt Micronesië 100 miljoen dollar per jaar en mogen Micronesiërs vrij leven en werken in de Verenigde Staten.