De beste cocktailbar van Europa ligt in Antwerpen

Je hoeft het niet altijd ver te gaan zoeken. Dat geldt voor alles in het leven, inclusief cocktails. Zij die al eens graag genieten van een heerlijk verfrissende mojito of een elegante espresso martini plannen maar beter een uitstapje naar Antwerpen. Volgens de reiswebsite BIG 7 Travel vind je daar namelijk de beste cocktails van het continent.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

België associëren we niet zo snel met cocktails. Bier, ja, wijn, oké, maar cocktails? Daar genieten we liever van tijdens een stedentripje naar het buitenland. Onterecht zo blijkt, want ook hier kan je genieten van de lekkerste drankjes. Spring alvast op de trein richting Antwerpen en lees gerust verder.

Dogma

Ieder jaar maakt reiswebsite Big 7 Travel een lijstje met de vijftig beste cocktailbars van Europa. Voor de tweede keer op rij voert het Antwerpse Dogma de lijst aan, op de voet gevolgd door Scout Bar in Londen en A Bar Called Gemma in Stockholm. De Antwerpse bar werd in 2013 opgericht door Didier Van den Broeck en is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook voor je ogen. Het classy interieur voert je zo mee naar andere tijden en maakt de hele ervaring nog beter. Op de kaart vind je niet alleen een hele resem klassiekers, maar ook enkele eigen creaties die de moeite waard zijn.

Voor wie liever een bezoekje brengt aan de hoofdstad is er ook goed nieuws: de enige andere Belgische vermelding in de lijst is Life is Beautiful in de populaire Brusselse Dansaertwijk, goed voor een 21ste plaats.