De ‘beste stage ter wereld' neemt je mee op wereldreis

Zes designbureaus van over de hele wereld hebben samen de ‘beste stage ter wereld' in elkaar gestoken. Twee creatievelingen zullen dankzij hen op zes maanden tijd op zes verschillende plaatsen over heel de wereld werken. Geïnteresseerden kunnen nog tot 27 augustus meedingen naar de buitenkans.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Een stageplaats kan heel interessant leerrijk zijn, al wil het ook wel eens een lange parade zijn van te vullen koffietassen en nog te openen post. Maar de kans is klein dat dat het geval zal zijn tijdens de ‘World's Greatest Internship'. Dat is een stageplaats die georganiseerd is door zes ontwerpbureaus van over de hele wereld. Zij laten twee gelukkige creatievelingen zes maanden lang bij hen werken en nemen alle verplaatsingen en accommodatie voor hun rekening. Daarbovenop worden de stagiairs ook nog eens betaald volgens de normen in elk van de landen. Klinkt het nu al als iets dat te mooi is om waar te zijn? Dan zal je amper kunnen geloven waar de stageplek je mee naartoe zal nemen.

Van San Francisco naar Sydney

Het avontuur start op 1 oktober in San Francisco, bij de ontwerpstudio Butchershop, waarna ze naar New York trekken en bij Collins voor grote merken zoals Spotify, Dropbox en Airbnb ingezet zullen worden. Daarna vlieg je door naar Londen, de thuishaven van het bureau Made Thought. Dat mag grote namen zoals Stella McCartney, Tom Dixon, Design Miami, het MoMa en Charlotte Tilbury tot zijn klantenlijst rekenen.

Vervolgens neem je de Eurostar naar ons klein belgenlandje om ervaring op te doen in Brussel bij Base Design. Zij stonden onder andere in voor de restyling van The New York Times, Musee Yves Saint-Laurent, The Foundation Cartier, Eastpak, en Le Pain Quotidien. Van daaruit ga je naar het Oostenrijkse Graz, waar Parkside is gevestigd. Dat bedrijf is gespecialiseerd in interactief design en werkte onder andere al voor LinkedIn. De laatste etappe van het avontuur start in maart in het Australische Sydney bij de brand consultant Re. Zij werden eerder al ingeschakeld voor Abu Dhabi, het Sydney Design Festival en de Australian Cancer Research Foundation. Dat is in totaal goed voor een traject van zo'n 27.000 kilometer.

Iedereen maakt kans

Het goede nieuws is dat je geen specifieke ervaring of achtergrond nodig hebt om kans te maken op de stageplaats. De bedrijven hebben plaats voorzien voor een ontwerper en een ‘creatieve denker', zoals een schrijver of strateeg, maar iedereen die "geïnspireerd is door de kracht van creativiteit" maakt kans, klinkt het.

"Te lang al voelen enkele van onze beste creatieve denkers zich niet geprikkeld door saaie stages die hun inspiratie allesbehalve stimuleren", stelt Nick Marshall, managing director bij Made Thought. "Slaafse taakjes zijn niet meer voldoende. Tegenwoordig willen stagiairs laten zien wat ze kunnen in de dynamische omgeving van een internationaal ontwerpbureau."

(xvdl)

Geïnteresseerden kunnen nog tot 27 augustus hun kandidatuur indienen via worldsgreatestinternship.co.