De combinatie make-up en zwemmen gaat niet samen

door
yannick.lequime
Leestijd 2 min.

Vrouwen weten dat eyeliner en water niet samen gaan, maar mogen vrouwen dan zwemmen met make-up op? Uit een onderzoek blijkt dat de combinatie niet goed is voor de huid.

Op het strand lopen of op vakantie aan het zwembad liggen betekent voor veel vrouwen dat ze er goed willen uitzien. Daar hoort waarschijnlijk een beetje make-up bij. Eens je in het water duikt, loopt je eyeliner uit over je wangen. Maar naast het esthetische is er nu ook een medisch probleem aan verbonden.

"Make-up dragen tijdens het zwemmen is een mes dat aan twee kanten snijdt", zegt schoonheidsspecialiste Kate Kerr aan de Britse website metro.co.uk. "Schmink zorgt voor een lichte barrière die de beschadiging van de huid tegengaat."

Tijdens het zwemmen

Chloor en ander producten die gebruikt worden om een zwembad te reinigen, zijn niet goed voor je lichaam. Contact met chloor maakt de huid droog en gevoelig. "Het is positief dat make-up een barrière vormt", vertelt Kerr. "Maar dat betekent niet dat je een onbeperkte hoeveelheid foundation op je gezicht moet smeren vooraleer je een duik neemt."

Na het zwemmen

Na een zwempartij blijft chloor of zout uit de zee aan je huid plakken door make-up. En die combinatie is schadelijk voor je lichaam. "Het versnelt de huidveroudering", aldus Kerr.

Het beste dat je kan doen is de huid zo snel mogelijk afspoelen na het zwemmen. Zo blijven er geen vuiligheden plakken die je gezicht aantasten. Het is aangeraden om dit ook te doen als je geen producten aanbrengt.