'De Fabeltjeskrant' komt terug als langspeelfilm

Heel goed nieuws uit Fabeltjesland: 'De Fabeltjeskrant' is terug. De legendarische kinderreeks krijgt een vervolg in de cinemazalen. De film, waar heel wat bekende stemmen aan meewerkten, gaat op 4 april in première.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Hallo kijkbuiskinderen, nog even en iedereen kan weer genieten van 'De Fabeltjeskrant'. De bekende televisiereeks voor kinderen over de dieren in Fabeltjesland maakt op 4 april een comeback in de bioscoopzalen. De film zal 'De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos-Spelen' heten en aan de prent hebben heel wat bekende mensen meegewerkt. De laatste aflevering van de originele reeks dateert al van 1992.

Muziek van Armin van Buuren

Voor de film werden heel wat bekende stemmen ingeschakeld. Zo zal je in de Vlaamse versie de stemmen herkennen van Walter Baele (Meneer de Uil), Guga Baùl (Meneer de Raaf), Tine Embrechts (Juffrouw Ooievaar), Günther Lesage en Ben Segers (Ed en Willem Bever), Maaike Cafmeyer en Liesa Naert (Martha en Myra Hamster), Bart Hollanders (Stoffel de Schildpad), Barbara Sarafian (Isadora de Paradijsvogel) en DJ Armin van Buuren (Wally de Windhond) en vele anderen. Die laatste zorgde samen met Mario Goossens van Triggerfinger ook voor de muziek van sommige stukken van de film.

Centraal in de prent staat opnieuw Meneer De Uil, die verslag uitbrengt van de gebeurtenissen in Fabeltjesland. Zo dreigt de picknick van Juffrouw Ooievaar in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen. Bovendien verdwalen de andere dieren in het Enge Bos. En Stoffel heeft één grote droom. Hij wil namelijk leren vliegen. Op zijn verjaardag zorgen Ed en Willem Bever dat zijn droom werkelijkheid wordt. Maar Meneer de Uil vertelt ook over de opening van de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In deze spannende competitie nemen Team Zwart van Meneer de Raaf, en Team Wit van Juffrouw Ooievaar, het tegen elkaar op. Welk team zal dit jaar winnen?