De Faeroër pakken uit met schaapachtige Street View

Terwijl de meeste landen in West-Europa online te bewonderen zijn dankzij Street View van Google, moet de Faeroër-eilanden het nog altijd zonder de straatbeelden op de kaartendienst stellen. Enkele inwoners hebben daarom het heft in eigen handen genomen en hun eigen versie van Street View gelanceerd.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

De inwoners van de schilderachtige archipel zijn het wachten op Street View beu. Daarom heeft Durita Dahl Andreassen van Visit Faroe Islands het initiatief genomen om eigen versie te creëren met behulp van de talrijke schapen die op het eiland wonen: Sheepview 360. In plaats van een wagen van Google gebruikt de Faeröerse enkele schapen, die ze uitrust met een speciaal harnas en een 360-gradencamera.

Terwijl de beestjes rustig grazen op de achttien eilanden van de Faeroër, worden er regelmatig foto's met GPS-coördinaten naar Andreassen gestuurd. Handig, want er zijn tal van plekken op de Faeroër die niet bereikbaar zijn voor wagens. Zo wordt de archipel beetje bij beetje in kaart gebracht, al hopen ze nog steeds dat Google ook eens langskomt. "Ik denk dat we er klaar voor zijn. De Faeroër zijn altijd een beetje verborgen geweest en zo ver verwijderd van alles, maar volgens mij zijn we er klaar voor om mensen hier uit te nodigen", aldus Andreassen bij The Guardian.

Visit Faroe Islands heeft intussen al een 360-gradenvideo gemaakt en die op Youtube geplaatst. Daarbij zijn geen schapen gewond geraakt, al zouden er wel enkele camera's gesneuveld zijn.