'In de gloria' krijgt vervolg in het echt

Het zou een scène kunnen zijn uit 'In de gloria', maar in het Antwerpse Schilde is het de realiteit. Een jarenlang conflict tussen een plaatselijk restaurant en de omwonenden dreigt er volledig uit de hand te lopen. "Hier stopt de beschaving", klagen de buren. 
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Sinds enkele weken staat aan de Wijnegemsesteenweg een gigantisch bord, om de lawaaihinder en de vermeende bouwovertredingen aan de kaak te stellen. Renate-Marie Hofkens, die met haar echtgenoot op 50 meter woont van het bekende restaurant 'De Vogelenzang', plaatste het in haar voortuin.

Ook Raoul Dirckx, een andere buurtbewoner, schaarde zich achter het protest. De bewoners omschrijven de restaurantbezoekers als "krapuul dat zijn gevoeg doet in de omgeving", en ze maken ook gewag van "drugs en prostitutie".

Nu de situatie uit de hand dreigt te lopen - de restaurantuitbater sleept Hofkens op zijn beurt voor de rechter wegens laster en eerroof - kregen de bewoners de regionale zender ATV over de vloer. Het resultaat is een filmpje dat viraal gaat en dat sociale media-gebruikers vol nostalgie doet terugdenken aan 'In de gloria', het populaire Canvas-programma van begin deze eeuw. Maar oordeelt u vooral zelf.

 

News

meer News

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight