De grootte van je koffiekop beïnvloedt de smaak

Ben je geen ochtendmens, dan heb je ‘s morgens vaak nood aan een kopje troost voor je de dag kan trotseren. Onderzoek toont nu aan dat de grootte van je kopje de smaak van de koffie kan beïnvloeden.
door
Ruth
Leestijd 1 min.

In maart zal er een studie gepubliceerd worden die beweert dat de grootte en dikte van je tas de smaak van koffie kan veranderen. De studie vroeg aan 300 vrijwilligers uit China, Colombia en het Verenigd Koninkrijk om verschillende koffiesoorten te beoordelen op aroma, bitterheid, intensiteit, temperatuur, caffeïne-niveau en zoetheid.

Er werd de deelnemers ook gevraagd om te zeggen hoeveel ze zouden willen betalen voor de koffie, rekening houdend met de grootte en vorm van de kop.

Participanten uit de drie landen verwachtten dat de koffie in kleinere, smallere kopjes bitterder, aromatischer en intenser zou zijn.

Het zwarte goud in tassen met een bredere diameter werd zoeter bevonden. Voor deze grootte waren Britten en Columbianen bereid om meer te betalen. Chinezen wilden daarentegen evenveel betalen, ongeacht de grootte van de mok.

Besluit? Als je de verwachtingen van coffee addicts over de smaak van hun koffie wilt manipuleren, hou je best ook rekening met de grootte van de koffietas.