De halvefinalisten van De Mol zijn bekend

In Zuid-Afrika hebben vier overgebleven deelnemers zich geplaatst voor de halve finale. Het wordt duidelijk dat De Mol steeds meer geld uit de pot haalt. Opgelet, spoiler alert!
door
Timmy
Leestijd 1 min.

De kandidaten ontwaken met een fenomenaal zicht op een blauwe lagune. Al snel is het duidelijk dat hun valiezen op de bodem liggen. Om die boven te halen, krijgen ze tien minuten zuurstof in een onderwaterbubbel. Zo kunnen ze hun variant op de Zuid-Afrikaanse vlag memoriseren.

Foto VIER

SamDavey en Robin doen dit zonder moeite en halen de juiste bagage boven. Bij de dames verloopt het iets moeizamer. Annelies krijgt al snel een paniekaanval en Eline krijgt last van haar claustrofobie. Uiteindelijk kiezen de vrouwen de juiste zak. Toch is het bizar dat Annelies haar vlag onthouden heeft, of werd ze op voorhand gebriefd?

In de tweede opdracht worden de vijf deelnemers geïsoleerd om vier simpele vragen op te lossen met hun hartslag. Davey heeft geen enkel antwoord juist en leerkracht Annelies kent de stelling van Pythagoras niet. Opvallend genoeg krijgt Eline haar hartslag nooit onder honderd. Het is verdacht dat een politie-inspecteur haar hartslag niet onder controle kan houden.

Foto VIER

Daarna worden de kandidaten een voor een opgesloten in een donkere ruimte met de saboteur. Die kan geld uit de pot halen als de hartslag van de kandidaten boven hun gemiddelde is. Robin geeft meteen een hint over Eline. Ze is monitor bij Out of Limits, waarvan de initialen 'mol' vormen. Het is een organisatie die grensverleggende teambuildings organiseert. Hoort Eline dan niet stressbestendig te zijn?

Exit Sam

Tot slot moeten de kandidaten met een caravan naar hun eliminatie rijden. Die kan enkel bewegen als een deelnemer in het bed slaapt. De proef mislukt als er maar een persoon in het bed geslapen heeft of als er meer dan tien minuten straftijd zijn. Annelies besluit om naast de slaper plaats te nemen. Voor een mol is dat de ultieme positie. Het is Davey die in het bed kruipt en ervoor zorgt dat de auto tweeënhalf uur kan rijden. Op het laatste moment beslist hij ook om Annelies te laten slapen in het bed. Zij heeft de hele nacht op de bank gedut en kan de slaap niet vatten terwijl de auto rijdt. Daardoor mislukt de proef.

Sams Zuid-Afrikaans liedje is nu ook voorbij. Annelies zat voor een tweede week op rij naast het slachtoffer om die een schouderklopje te geven. Verontschuldigt ze zich voor haar daden als mol?