De Lijn strikt vijfde aanbieder m-tickets

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voortaan kunnen reizigers van De Lijn ook een ticket kopen via de app van het Gentse bedrijf Mobiflow, dat vervoerbewijzen voor verschillende duurzame vervoermiddelen bundelt in één toepassing. Het is al de vijfde aanbieder van de m-tickets van De Lijn. Die zijn een stuk goedkoper dan de sms-tickets, maar zijn nog niet zo populair. Wie een enkele rit wil maken met De Lijn, heeft verschillende mogelijkheden. Een klassiek papieren biljet kost 3 euro. Daarnaast verkoopt De Lijn al jaren digitale tickets. Via sms kost een enkele rit 2,15 euro. Maandelijks worden ongeveer een miljoen sms-tickets verkocht. Nochtans bestaat er voor smartphonegebruikers een goedkoper alternatief: het m-ticket. Dat kost maar 1,80 euro.

Veertien maanden na de lancering van dat m-ticket heeft De Lijn er bijna 370.000 verkocht. Het aantal neemt maand na maand toe. In november gingen er 50.000 de deur uit. Dat is "op schema", zegt De Lijn. Om een m-ticket te kopen, is wel een externe app nodig. Tot nu toe was er keuze uit vier apps: twee voor particulieren (4411 en Ticket Touch) en twee voor werknemers via hun bedrijf (XXImo en Olympus Mobility).

Nu komt er dus een vijfde bij: Mobiflow. Die aanbieder combineert verschillende vervoerswijzen en diensten, waaronder taxi's, deelfietsen, fetstaxi's en elektrische laadstations. Particulieren en bedrijven kunnen er terecht.

Als alles vlot verloopt, komen er de komende maanden nog vier aanbieders van m-tickets bij. "Momenteel voeren twee nieuwe aanbieders de laatste technische tests uit, met twee andere lopen gevorderde gesprekken", zegt De Lijn.

bron: Belga