De slechtste slogan van het jaar: 'Iedere paal gaat er in'

Een creatieve slogan bedenken waarmee je opvalt, is niet altijd een eenvoudige taak. Sommige bedrijven zijn hier zo slecht in, dat er in Nederland zelfs een verkiezing bestaat die ieder jaar de slechtste Nederlandse slogan bekroont. 
door
Jolien
Leestijd 2 min.

Winnaar van dit jaar is het heibedrijf Steenman met 'Ieder paal gaat er in'. Op de tweede plaats staat 'Regelrecht van kippenkont naar mensenmond' van de eierhandel van Marco Kleijer.

De bedenkers van de slogan haalden hun inspiratie bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in gevelreiniging. 'Ook met carnaval denken wij aan uw gevel' stond er in een advertentie in een Nederlands carnavalsblad. De slogan werd vergezeld van een vrouwelijke voorgevel. "Zoiets kunnen wij ook", dacht zaakvoerder Vincent Steenman. En zo werd uit ruim 10.000 stemmen via sloganverkiezing.nl 'Iedere paal gaat erin' gekozen als slechtste slogan van Nederland.

Steenman zegt dat het oorspronkelijk gaat om een grapje en de slogan niet serieus bedoeld is. "Het lijkt me dat je daar toch niet echt je bedrijf mee promoot. Maar het is wel wat ik doe hè, al mijn heipalen gáán nu eenmaal ergens in. Anders zou het niet goed zijn", zegt Steenman. Bij de slogan is een foto van een meisje afgebeeld, die Steenman van het internet geplukt heeft (zie foto onderaan). "We hebben nooit een reactie van haar gehad."

Deze slogans haalden de top tien:3. "Wilt u ook een kale poes?" (Beausense beautysalon, Landsmeer)

4. "Van korstjes krijg je borstjes" (bakkerij Van den Bemd, Roosendaal)

5. "Voor 'n plasje of 'n scheetje: huur een Aarts-WC-tje" (Aarts sanitair service, Eindhoven)

6. "Zit u te balen om Chinees te halen, bel dan zonder vrees: de Race Chinees!" (Azië Wok, Roosendaal)

7. "Grenzeloos moeizaam!" (HGE Transport, Vlaardingen)

8. "Ik cake al naar je uit" (Van Dijk banket, Zwartsluis)

9. "Ed your service" (Ed Zorn Dakbedekking, Nieuw-Vennep)

10. "Rara wie Bunnik?" (autodealer Nefkens, Bunnik)

Foto Steenman