De vier meest absurde Belgische wetten

door
Hans
Leestijd 1 min.

In de loop der jaren zijn er in de hele wereld de meest absurde wetten goedgekeurd. De website "Stupid Laws" doet een poging om deze allemaal op te sommen, en natuurlijk ontbreekt België niet in het lijstje. Hier vier absurde wetten die nog steeds gelden bij ons.

Volgens de website is het verboden om in Antwerpen met een rode hoed over de Meir te wandelen. Dat is dus pech voor de dames van de Red Hat Society, want hun dagelijks accessoire is dus niet welkom in deze winkelstraat.

Een café mag niet meer dan 25% buitenlandse bieren op de kaart hebben staan. Gezien onze uitgebreide biercultuur is dat op zich niet zo een probleem, maar of het daarom expliciet verboden moet worden laten we in het midden.

Als je op straat een guitige blondine tegen het lijf loopt, kan je er maar beter niet vanuit gaan dat het een Zweedse is.  Het namelijk verboden in België om te insinueren dat iemand Zweeds is.

Wie een hekel heeft aan spruitjes en irritante toeristen, zakt best eens een dagje af naar Brussel. Daar mag je namelijk schaamteloos spruitjes op toeristen gooien, aldus onze wetgeving.