De wolf cut is dé haartrend van het moment: zo draag je ‘m het best

Korte kapsels zijn weer helemaal hot en trending op sociale media. De nieuwe hype onder deze coupes is de wolf cut, een mix tussen de shag en het nektapijt. De laagjes zorgen voor een ‘wolfachtig’-effect, vandaar ook de naam. De coiffure komt vooral op TikTok en Instagram voorbij. Ook Billie Eilish probeerde het al uit met een subtiele versie. Zie je jezelf al met dit kapsel rondlopen? Dit zijn de beste looks.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Curly wolf cut

Voor mensen met krullen is dit kapsel ook zeker geschikt. Het geeft je coupe namelijk nog meer volume. Als je van nature geen krullen hebt dan kan je altijd een krultang gebruiken om het gewenste effect te krijgen.

Met curtain bangs

Je kan voor een wolf cut kiezen met curtain bangs (een soort uitgegroeide pony die langs je hoofd valt). Je houdt hier best rekening met je haartype en gezichtsvorm. Bij dik haar kan de frou anders vallen dan bij dun haar. Zoek daarom best voor je bezoekje aan de kapper een foto van het kapsel dat het meest aansluit bij jouw type haar, zo krijg je meteen een beeld van het eindresultaat.

Het laagjes-kapsel

In een wolf cut kunnen ook laagjes geknipt worden. De coupe krijgt hierdoor een ‘piekjes’-effect, wat het meteen ook stoerder maakt.

De subtiele wolf cut

Wil je het graag eens uitproberen, maar hou je het toch liever sober? Dan is de subtiele wolf cut perfect. Het ‘wolfachtig’-effect is niet overdreven zichtbaar en geeft je haar toch meer volume.