De zeven meest absurde attracties ter wereld

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming, maar heb je geen zin in een traditionele vakantie met klassieke bezienswaardigheden? Dan zijn deze zeven toeristische attracties zeker iets voor jou.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Avanos Hair Museum

Ooit gaf iemand aan een vriend een haarlok cadeau en niet veel later werd het in het stadje Avanos in Turijke een trend om bij ieder afscheid hetzelfde te doen. Die lokken zijn nu allemaal verzameld in een echt museum. Zo kan je er haar van zo'n 16.000 mensen bewonderen. Bovendien is het museum gelegen in een kleine, donkere grot.

Isla de las Munecas

Het Isla de las Munecas  - ofwel het eiland van de poppen – in Mexico is nog een stapje creepyer dan het haarmuseum. Het eiland was ooit het eigendom van de boer Don Julián Santana. In 1950 zag hij  een meisje verdrinken en vanaf toen was het eiland behekst door de geest van het meisje. Om zich te beschermen begon de man poppen in de bomen op te hangen. Toen Santana in 2001 aan een hartaanval overleed, besloot zijn neef een toeristische attractie van het eiland te maken. 's Nachts zouden de poppen tot leven komen en elkaar toefluisteren. “Het is heel eng”, bevestigt de neef. “Maar ik ben het ondertussen gewend.”

Chernobyl Power Plant

Ben je benieuwd hoe Tsjernobyl er vandaag uitziet na de kernramp van 1986? Dan kan je er gewoon een kijkje gaan nemen. Je kan de beruchte kernreactor 4 namelijk bezoeken met de touroperator SoloEast. Zo trekken ze jaarlijks 10.000 toeristen.

Inveraray Jail

In Argyll in Schotland ligt een voormalige gevangenis waar je zelf kan ervaren hoe het was om in 1820 in de cel te zitten. Om die ervaring levensecht maken, zijn er acteurs ingehuurd.  Bovendien zou het er echt spoken!

Thames town

Deze stad is volledig gebouwd in Engelse stijl. Dat is op het eerste zicht niet bijzonder, maar wel als je weet dat de stad te vinden is in de buurt van Shanghai. De Chinezen zijn blijkbaar dol op de Europese invloeden, want je vindt er ook steden die in Duitsland, Italie, Spanje, Zweden én Nederland zouden kunnen liggen!

Museum of Bad Art

 

Wie op zoek is naar de meest lelijke kunst ooit, moet in Boston zijn voor het Museum of Bad Art. Er zijn maar liefst 600 afgrijselijke werken te bewonderen. Al is dat natuurlijk subjectief, want The Times heeft het museum ooit uitgeroepen tot beste museum ter wereld.

Carhenge

Stonehenge, de prehistorische bouwwerken in het Engelse Wiltshire, is wereldberoemd. Maar ken je Carhenge al? In Nebraska in de Verenigde Staten hebben ze het mysterieuze monument nagebouwd met autowrakken.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight