Delhaize bezorgt boodschappen aan huis

Geen tijd om boodschappen te doen? Geen probleem! Delhaize levert voortaan alle online aankopen netjes aan de deur af. Het is de eerste keer dat de service op zo'n grote schaal wordt uitgerold.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Dankzij de opkomst van diensten als HelloFresh en Deliveroo was het nooit eerder zo gemakkelijk om vers en lekker eten in huis te halen. Dat besef begint stilaan ook te dagen bij supermarkten, die nu op zoek moeten naar manieren om hun klanten aan zich te binden. Delhaize is het eerste grootwarenhuis dat met concrete maatregelen op de proppen komt. Voortaan kunnen klanten via Delhaize.be hun koopwaar voor 10 euro extra aan huis laten leveren. Vroeger was het enkel mogelijk om online bestelde producten af te halen in de winkel, nu is er de optie om alles thuis te laten bezorgen.

"In een doorsnee Delhaize kan de consument zo'n 15.000 producten vinden, dat is ongeveer evenveel als wat we online aanbieden", klinkt het bij woordvoerder Roel Dekelver in De Tijd.

Huis-aan-huis leveringen zijn niet nieuw voor Delhaize. Al jaren is het mogelijk om de producten uit de supermarkt te laten bezorgen via de relatief onbekende en kleinschalige dienst Caddyhome. Die leveringsservice wordt nu samengevoegd met de webwinkel van Delhaize. Zo hoopt het grootwarenhuis meer mensen te overtuigen om hun producten thuis te ontvangen.

Met de bezorgdienst geeft Delhaize mogelijk het voorbeeld aan de concurrentie, die momenteel slechts op heel kleine schaal aan huis bezorgt. Zo heeft Carrefour een samenwerking met Bpost om in Brussel en Antwerpen producten te bezorgen en ook Lidl heeft sinds enkele maanden een webwinkel waarmee je online bestelde items thuis kan laten leveren. Maar daarbij gaat het niet om voeding. Zusterbedrijf Albert Heijn levert wel aan huis, maar die supermarkt is in ons land eerder klein.