Deurwaarders kunnen haast geen beroep meer doen op politieagenten

Sinds de verhoging van het dreigingsniveau is het voor deurwaarders moeilijker om beroep te doen op politieagenten voor assistentie. «We hopen dat dit probleem zo snel mogelijk opgelost geraakt», klinkt het.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Sinds de verhoging van het dreigingsniveau worden politieagenten vooral ingezet in de strijd tegen terreur. Dat blijkt nu door te wegen, niet alleen bij de agenten zelf, maar ook bij de deurwaarders.

«Het is inderdaad zo dat voor het vervullen van het beroep van gerechtsdeurwaarder wij vaak gebruik moeten maken van politiebijstand. Maar door de terreurdreiging wordt het steeds moeilijker voor onze deurwaarders om die bijstand te verkrijgen. We gaan er vanuit dat de politie gewoon haar best doet, maar sommige kantoren kunnen gewoonweg geen bijstand meer verlenen of kunnen niet meer zeggen wanneer en of er wel politie-agenten beschikbaar zullen zijn», legt directeur van het kenniscentrum van gerechtsdeurwaarders Dries Storme het probleem uit.

Voornamelijk in de regio Brussel blijkt het een probleem te zijn om politiekrachten vast te krijgen.

«Wij moeten roeien met de riemen die wij hebben, maar het gebrek aan politie-assistentie zorgt wel voor vertraging in het uitvoeren van onze taken», aldus Storme. «We hopen dus dat het probleem zo snel mogelijk opgelost geraakt.»

(LDC)