Deze acteurs wilden ook graag een hoofdrol in 'Friends'

Als je Jennifer Aniston ziet acteren, is het bijna onmogelijk om Rachel Green er niet in te zien. En kan je het je voorstellen dat iemand anders dan Joey ‘How you doin'?' zegt? Het scheelde geen haar of deze acteurs waren de hoofdpersonages in de immens populaire serie ‘Friends'.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Rachel Green

Courteney Cox

AFP / J. Merritt

Het klinkt nu bijna ondenkbaar, maar de makers hadden eerste de rol van Rachel Green aangeboden aan Courteney Cox. Zij wilde liever in de huid kruipen van Monica, waardoor Jennifer Aniston opgetrommeld werd.

Jane Krakowski

AFP / B. Barket

Jane geraakte niet bijzonder ver in de selectieronde, gelukkig had ze meer geluk voor haar rol in ‘Unbreakable Kimmy Schmidt'.

Monica Geller

Nancy McKeon

AFP / F. Brown

McKeon is vooral bekend als Jo Polniaczek in de sitcom 'The Facts of Life', maar ook zij droomde van een rol bij 'Friends'. Ze kreeg veel lof voor haar autiditie, maar toch kozen de makers voor Courteney Cox.

Janeane Garofalo

AFP / A. Walker

De bedenker van Friends had voor de rol van Monica oorspronkelijk Janeane (‘24') in zijn hoofd, maar Courteney had blijkbaar zo'n sterke indruk gemaakt dat ze de rol speciaal voor haar een beetje hebben aangepast.

Leah Remini

AFP / F. Brown

Uiteindelijk streden twee kandidaten voor de rol van Monica, Leah en een andere actrice. Tot Courteney in the picture kwam. “Na de autitie praatten we even aan de parking en toen zagen we Courteney Cox het gebouw binnen wandelen. We wisten het allebei meteen: zij wordt het”, schrijft Leah in haar autobiografie.

Phoebe Buffay

Kathy Griffin

AFP / D. Kambouris

Kathy verklapte in een interview met The Huffington Post dat ze ook haar kans had gewaagd om Phoebe te kunnen spelen, net zoals “al haar andere vriendinnen”.

Ross Geller

Eric McCormack

AFP / M. Taamallah

De ‘Will & Grace'-acteur vertelt aan Huffington Post dat hij in het begin van zijn carrière heel wat autities heeft afgeschuimd. Zo was hij ook in de running voor de rol van Ross Geller, die David Schwimmer uiteindelijk mocht vertolken.

Chandler Bing

Craig Bierko

AFP / A. Rodriguez

Matthew Perry had bijna de rol van Chandler niet gekregen, omdat hij nog een contract had bij een andere productie. Daarom lieten de makers hun ook vallen op Craig, maar uiteindelijk was bij niet de juiste man. “Hij is eerder iemand who you love to hate”, vertelde Warren Littlefield van NBC entertainment ooit aan Vanity Fair.

Jon Cryer

AFP / A. Rodriguez

Uiteindelijk werd hij bekend dankzij ‘Two and a Half Men', maar ooit solliciteerde hij voor de rol van Chandler. De video met zijn auditie, die hij opgestuurd had vanuit Engeland, bleef steken bij de douane en belandde nooit bij de producers.

Joey Tribbiani

Vince Vaughn

AFP / P. Monteforte

Hoe straf Vince ook is, hij had nooit kunnen tippen aan Matt Le Blanc.

Hank Azaria

AFP / M. Winkelmeyer

Hank wilde de rol zo graag dat hij zelfs twee keer auditie deed, maar hij werd dus twee keer afgewezen.