Deze afspeellijsten op Spotify doen je planten sneller groeien

Een interieur zonder planten is niet compleet. Een beetje (of een hoop) groen brengt meteen wat extra sfeer in huis en bovendien is het ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de meesten onder ons op z’n minst enkele plantjes in huis hebben.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

Het enige probleem? Velen weten niet hoe ze voor hun groene vrienden moeten zorgen. Maar liefst 70% van de mensen zou niets afweten van plantenverzorging. En zo zit je binnen de kortste keren met een heus plantenkerkhof opgezadeld. Niet bepaald aantrekkelijk en bovendien best triest voor al dat groen zelf.

Alle genres

Om je planten en jouw plantengeduld een boost te geven, komt Spotify nu met drie afspeellijsten helemaal in urban jungle-thema. De streamingdienst sloeg daarvoor de handen in elkaar met plantinfluencers @plantkween en @houseplantjournal. De playlists kregen de toepasselijke namen ‘Plant Care’, ‘Plants & Chill’ en ‘Back to the Garden’. Dankzij de uiteenlopende mix van stijlen, van salsa tot hiphop, krijg je meteen zin om wat extra aandacht aan je groene kamergenoten te besteden. En wie weet doet de muziek ook wat voor je planten zelf.