Deze app helpt je om je angst van spinnen te overwinnen

door
Kevin
Leestijd 1 min.

Arachnofobie of angst voor spinnen is een aandoening waaraan veel mensen lijden. Psychiater Russel Green had ook een grote angst voor de achtpotige beestjes, zelfs een foto was genoeg om hem de stuipen op het lijf te jagen. Om dat probleem op te lossen bedacht hij de Phobia Free applicatie.

De Phobia Free applicatie heeft als bedoeling om je spelenderwijs van je angst voor spinnen af te helpen. Daarvoor doe je allerhande spelletjes met een spin op je scherm. Dat begint met een erg onrealistische paarse spin met een geel hoedje maar naarmate het spel vordert, wordt de spin ook steeds realistischer tot je uiteindelijk met een tarantula aan het spelen bent. Met deze techniek van systematische desensitisatie hoopt Green mensen te helpen met hun arachnofobie.

Niet iedereen is even positief over de app. Analytisch psycholoog Elizabeth Gray waarschuwde de BBC dat deze applicatie geen vervanging is voor therapie. De app kan volgens haar misschien helpen, maar het is belangrijk dat een therapeut zoekt naar de onderliggende oorzaken van een fobie en de angst zo probeert op te lossen.

De applicatie is voorlopig enkel te krijgen voor Apple en kost 3,59 euro in de App Store.

 

News

meer News

Spotlight

Delen van broncode Twitter gelekt op internet

Delen van de broncode van microblogiste Twitter hebben online gestaan na een groot datalek. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten. De gevoelige data werden gepubliceerd op het platform GitHub. Twitter heeft nu aan de Californische rechtbank gevraagd GitHub op te dragen bekend te maken wie de persoon is die de code deelde en wie de code gedownload heeft.

meer Spotlight