Deze app zet je gezichtsuitdrukking om in een emoji

Ondanks de grote verzameling aan emoji's is het niet altijd eenvoudig om met de prentjes echt te laten zien wat je voelt. Daar brengt Polygram nu verandering in. De app zet je gezichtsuitdrukking meteen om in een emoji.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Polygram, die nu alleen nog voor de iPhone beschikbaar is, heeft veel weg van Snapchat. Ook hier kan je vrienden toevoegen en foto's plaatsen.

In enkele seconden

Het enige verschil is dat je geen standaard reacties met emoji's kunt plaatsen. De app analyseert namelijk in real time je gezichtsuitdrukking en zet die in enkele seconden om in een smiley.

Zo kan je ook zien hoeveel mensen echt hebben gelachen om jouw foto. Heel wat mensen durven weleens een lachende smiley plaatsen bij een bericht, terwijl ze met een lang gezicht hun smartphone vast hebben. Daarnaast krijg je ook rapporten over hoelang mensen naar je bericht hebben gekeken.

Zorgverleners

Het kan confronterend zijn, maar Polygram is een nuttige tool voor social influencers. Volgens de makers kan de toepassing ook gebruikt worden voor andere doeleinden. Zo kan zorgpersoneel op afstand zien hoe het met hun patiënten gaat.