In deze Belgische stad kan je vanaf deze week terecht voor Frida Kahlo’s fotocollectie

In de Gentse Sint-Pietersabdij wordt vanaf vrijdag 21 mei een unieke fotocollectie van de kunstenares Frida Kahlo getoond. Hoewel de Mexicaanse bij het grote publiek vooral bekend is omwille van haar kunstwerken, was ze ook een liefhebber van fotografie. En ze nam daarbij zowel voor als achter de lens plaats.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

De tentoonstelling ‘Frida Kahlo - Her Photos’ verzamelt 241 beelden uit de persoonlijke fotocollectie van Kahlo. Hoewel Kahlo bekend staat om haar vrijgevochten levensstijl en politiek engagement, legt de expo een nadruk op het levensverhaal van de opmerlijke kunstenares die op 47-jarige leeftijd stierf.

Intieme beelden

Bezoekers zullen haar familieleven, vrienden en grote geliefde Diego Rivera te zien krijgen, maar ook haar visie op de Mexicaanse samenleving en haar politieke overtuiging komen aan bod. De belangrijkste rode draad doorheen de tentoonstelling is haar strijd met fysieke pijn en haar extreem kwetsbare gezondheid. De selectie uit de fotocollectie van Kahlo, die zowat 6.000 beelden omvat, illustreert de tumultueuze tijd waarmee de kunstenares leefde. Veel van de foto’s waren ook een directe inspiratiebron voor haar artistieke werk.

De tentoonstelling loopt nog tot 22 augustus 2021. Meer info vind je hier.