Deze games kan je al spelen op de Nintendo Switch

Dit zijn de games die bij de lancering van de Nintendo Switch te koop zijn, al dan niet als download. Voor elk wat wils… tenzij je van sport houdt.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ontegensprekelijk dé game voor de lancering van de Switch. Alle fans van de cultsaga keken al jaren reikhalzend uit naar de nieuwe Zelda. En het was het lange wachten waard. ‘Breath of the Wild' is niet alleen de beste game voor de Switch, maar ook een van de beste Zelda's in dertig jaar en een van de topgames van 2017. Voor dit nieuwe avontuur koos Nintendo voor een gigantische open wereld, met een dag/nachtcyclus en dynamische weersomstandigheden. Op het eerste gezicht stellen de graphics wat teleur, vooral als je de game speelt op je tv. Ze tonen wellicht nu al de technische grenzen van de Switch. Maar hoe langer je speelt, hoe meer de magie werkt. Beetje bij beetje maken die zwakke puntjes plaats voor een wonderlijk avontuur. ‘Breath of the Wild' is een betoverend meesterwerk dat garant staat voor vele tientallen uren spelplezier. Elk partijtje heeft de nodige verrassingen en ontdekkingen in petto, maar ook enkele stevige hersenbrekers. Iedereen verwachtte een knaller voor de Switch. Dit is'm!

Score: 5/5

Super Bomberman R

Bijna 34 jaar na zijn release maakt Bomberman zijn grote comeback op de Switch. Het principe is nog altijd even simpel als verslavend: Bomberman zit opgesloten in een labyrint en moet bommen plaatsen om zich een weg naar buiten te banen en zijn vijanden op te blazen. En dat alles natuurlijk zonder zelf geraakt te worden. Deze versie heeft een verhaalmodus, die je solo of in co-op kan spelen. Maar Bomberman betekent vooral explosieve multiplayerpartijtjes tot acht spelers, lokaal of online. Super Bomberman R is leuk, maar voor €50 zijn de spelmodi te beperkt en is de content wat aan de magere kant

Score: 3/5

Fast RMX 

Fast RMX is een waardige erfgenaam van Wipeout en F-Zero. Deze futuristische racegame kan je zowel solo als met vrienden spelen en is enkel als download verkrijgbaar (€ 20). Op grafisch vlak halen de Duitse ontwikkelaars van Shin'en Multimedia hard uit. We durven zelfs beweren dat dit de knapste game is voor de lancering van de Switch. Het snelheidsgevoel is van de partij en het racen is veeleisend en heel technisch. Met dertig circuits en vijftien futuristische wagens om te unlocken, werpt Fast RMX zich resoluut op als een van de drie beste Switch-games van het moment.

Score: 4/5

1-2 Switch

Met zijn twintigtal minigames is 1-2 Switch de partygame van de nieuwe Nintendo-console. Het is een originele compilatie geworden, want je speelt de games zonder naar het scherm te kijken. Qué? Inderdaad, je kijkt niet naar het scherm, maar wel naar je tegenstander. Sommige partijtjes zijn echt leuk en vrij hilarisch, zoals het Far West-duel, het melken van een koe of het zo snel mogelijk opnemen van de telefoon. Maar 1-2 Switch bereikt ook snel zijn limieten. De minigames zijn heel basic en duren zelden langer dan dertig seconden. Leuk en toegankelijk zijn ze in elk geval wel, voor jong en oud. Alleen jammer dat er een prijskaartje van €50 aan vasthangt, terwijl dit de geknipte game was om in een lanceringspack te steken, zoals destijds met Wii Sports.

Score: 3/5

Just Dance 

Ubisoft heeft niet lang gewacht om zijn belangrijkste franchise los te laten op de Switch. Just Dance 2017 is bijna identiek aan de versie van vorig jaar, behalve dan dat je danst met een Joy-Con in je handen. Dankzij het hybride concept van de Switch kan je nu altijd en overal je favoriete choreografieën imiteren.

Score: 3/5

Voez 

Voor wie het graag wat discreter aanpakt, is er ook Voez. Deze ritmische game, die vorig jaar verscheen voor iOS en Android, is te koop voor €20 en is de eerste titel die niet beschikbaar is in home modus. Bedoeling is dat je op het juiste ritme op het touchscreen tikt, terwijl je luistert naar catchy Japanse songs. Jammer genoeg is het display van de Switch iets te groot om comfortabel te spelen.

Score: 2/5

Snipperclips 

Snipperclips (enkel beschikbaar als download voor €20) is een logicaspelletje dat je alleen kan spelen, maar eigenlijk veel leuker is met vrienden. Het concept is simpel en efficiënt: twee papieren mannetjes moeten elkaar in bepaalde vormen knippen om een opdracht te vervullen. De eerste levels zijn nog makkelijk, maar het wordt snel veel moeilijker. Nadenken en samenwerken met je vrienden is de boodschap. Snipperclips heeft enkele stevige hersenbrekers in petto, maar is in de eerste plaats vooral superleuk. Ideaal om te spelen met z'n tweetjes of onder vrienden.

Score: 4/5

News

meer News