Deze gewoonte lokt een relatiebreuk uit

In de liefde is het niet altijd peis en vree. Maar volgens experten is er één gewoonte waaruit je kan afleiden dat het einde van je relatie pas echt in zicht is. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Bij een relatiebreuk zijn er altijd meerdere factoren die meespelen. Het is ook nooit de schuld van slechts één persoon. Het is een gevolg van meerdere druppeltjes die de emmer doen overlopen.

Overdaad aan PDA 

Volgens Amerikaanse wetenschappers zou een overdaad aan PDA of 'public display of affection' het teken aan de wand zijn dat er een breuk zit aan te komen. De onderzoekers volgden 13 jaar lang bijna 170 koppels. Met een nauwkeurige analyse wilden ze achterhalen waar het nu net misliep bij koppels.

Teveel kussen en knuffelen in het openbaar zou een dooddoener zijn voor je relatie. In het vakblad 'Journal of Personality and Social Psychology' schreven de onderzoekers dat koppels die de eerste jaren heel intiem gedrag vertoonden meer kans hadden om na een jaar of zeven uit elkaar te gaan. Volgens psychologen is dit best normaal. Wanneer de passie verdwijnt, is er niets anders meer om de relatie mee op te vullen en zijn de koppels gedoemd om uit elkaar te gaan.