Deze handtas matcht met elke outfit

Een handtas die bij elke outfit past? Het kan! CREOL, een afdeling van een Amerikaanse universiteit in Florida, heeft een handtas uitgevonden die van kleur verandert. De kleur en het patroon kies je via een app op je smartphone.
door
annelies.leys
Leestijd 1 min.

Het lijkt wel sciencefiction: een handtas die van kleur verandert na een simpele tik op je smartphone. Wel, het is mogelijk in Amerika. Nadat je in de app op je smartphone een kleur en patroon kiest, verandert de tas meteen van kleur.

Temperatuur

Vroeger gebruikte men vaak LED-lampjes om kledij van kleur te doen veranderen. Dat is nu passé. De technologie die hier gebruikt wordt, heet ChroMorphous en is ongezien. Elk draadje van de handtas bevat een hele dunne metalen draad, waar elektriciteit doorstroomt. Op die manier warmen de draden op en reageert een speciaal pigment in die draad op het temperatuurverschil.

Prototype

Je kan de handtas nog niet meteen in een Belgische winkel kopen, want het gaat om een prototype. Aan de technologie moet nog wat gesleuteld worden. Vanbinnen zit er momenteel een dikke batterij die de stroom door draden stuurt. Ook voelt de tas warm aan op de plek waar hij van kleur verandert.