Deze mok reist de wereld rond voor het goede doel

Een doodnormale, rode koffietas is bezig aan de reis van zijn leven. De mok wordt meegenomen naar talloze schitterende plekken en heel wat bekende mensen, en dat allemaal voor het goede doel.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Het avontuur van de mok begon met een dispuut tussen de Brit Noel Green en zijn zoon Ben. Nadat Green senior een zoveelste grappige streek had uitgehaald met zijn zoon, besloot die laatste om de favoriete mok van zijn vader te doen verdwijnen. Eerst was het plan om de 'Only Tuesday'-koffietas te koop aan te bieden op Amazon, maar dan kreeg Ben een beter idee.

Hij reed langs een toren aan de kust van Rhyl en liet de tas poseren voor het bouwwerk. Toen ontstond het idee bij hem om het voorwerp nieuwe oorden te laten ontdekken. Het eerste uitstapje was niet heel spectaculair, al is op bezoek gaan bij vaders favoriete voetbalclub Stoke City altijd leuk natuurlijk. Belangrijker was dat Ben het idee kreeg op de Facebookpagina 'Noel Green's Coffee Mug World Tour' aan te maken en de hulp van externen in te roepen.

Ondertussen heeft de tas al zijn weg gevonden naar Italië, Parijs, Amsterdam, Amerika en tal van andere plekken. Het werd ook al gedragen door sterren zoals Jade Jones, winnares van een gouden medaille op de Spelen in Londen, rockster Alice Cooper en comédienne Dawn French.

De mok werd steeds beroemder en Ben wilde die roem voor iets goeds gebruiken. Hij organiseerde een sponsoractie ten voordele van het lokale hospitaal in Rhyl. Daar moet zijn schoonmoeder drie keer per week langs voor een dialyse. De reisavonturen van de tas leverden ondertussen al meer dan 500 pond op.

Foto Facebook / Noel Green's Coffee Mug World Tour

News

meer News

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight