Deze nieuwe reisbestemmingen worden overspoeld door toeristen

Heb je een reis gepland naar Vietnam of Japan? Dan ben je niet de enige. Volgens het United Nations World Tourism Organisation worden deze 'nieuwe' bestemmingen steeds populairder. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Ondanks de terroristische aanslagen van de afgelopen jaren, zit het toerisme in Egypte weer stevig in de lift. Maar liefst 8 miljoen mensen bezochten het geschiedkundige land. Het is daarmee de snelst groeiende bestemming wereldwijd, dat meldt de United Nations World Tourism Organisation. Verder doen ook Turkije, Tunesië en Nepal het erg goed. Nepal kreeg in 2015 nog te maken met een aardbeving, maar mocht in 2017 toch een miljoen bezoekers verwelkomen. Minder warm, maar wel minstens zo populair: Ijsland. Het land kreeg maar liefst 2,2 miljoen bezoekers over de vloer. Toch is UNWTO niet gelukkig met deze stijging. Ze vrezen dat het dunbevolkte eiland stilaan verandert in Disneyland.

Verdubbeling 

In een tijdspanne van 20 jaar kende Cambodja de grootste toename van toeristen, gevolgd door Laos, Myanmar, Albanië, Kirgizië, Vietnam, Georgië, Iran, Azerbeidzjan en de Verenigde Arabische Emiraten. De tempels van Ankor Watt kregen zes miljoen bezoekers te slikken en dat terwijl er in 1990 nog maar amper 17.000 het Aziatische land bezochten.

Massa toeristen 

De mens gaat graag op reis, want globaal gezien heeft elk land meer bezoekers als vroeger. De uitzonderingen hierop zijn Hongarije, Roemenië en Zwitserland. In 2017 maakten we maar liefst 1.323 miljard buitenlandse reizen of 7% meer als het jaar daarvoor. Benieuwd wat 2018 zal brengen.