Deze populaire beautytrend veroorzaakt controverse

De nieuwe beautytrend van het moment is slugging: voor het slapen gaan smeer je een dikke laag vaseline op je gezicht en laat je het de hele nacht intrekken. De hype komt overgewaaid uit Korea en wordt nu ook hier populair. Maar het verooraakt wel al kritiek.

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

De populaire trend slugging komt overgevlogen van Korea. De naam komt van het woord slug, wat slak betekent. De bedoeling is dat je je gelaat insmeert met vaseline voor je gaat slapen en de zalf er gedurende de hele nacht op laat zitten. Zo vermijd je een uitgedroogde huid want het creërt een beschermlaag waardoor je gezicht beter gehydrateerd blijft. Daarnaast krijg je er ook een natuurlijke glow van.

Controverse

Hoewel slugging een hype is, krijgt het ook kritiek. Het kan je huid afsluiten waardoor je poriën verstopt geraken wat dan weer zorgt voor puistjes. Wie van nature een vet velletje heeft, probeert deze trend beter niet uit. Je kan ook altijd een nachtmaskertje opleggen, wat hetzelfde effect heeft en heel wat minder vettig is. Een andere optie is om de vaseline enkel op droge plekken in je gezicht te smeren.

Tips

Hier vind je enkele tips vooraleer je je aan deze trend waagt:

-Vaseline is dik maar vooral een vettig goedje. Kom daarom na het insmeren niet meer aan je gezicht want anders plakt alles. Doe het pas voor je gaat slapen.

-Leg een handdoek op je kussen anders hangt het de volgende ochtend vol met vaseline.

-Was je gelaat ‘s ochtends een tweetal keer met een gezichtsreiniger, zo krijg je de substantie er het beste af.