Deze tips helpen je zo snel mogelijk aan een burn-out

Stand-upcomedian Arnout Van den Bossche formuleert zeven tips die je in geen tijd een burn-out bezorgen. Zo pak je het aan.
door
annelore.dewitte
Leestijd 2 min.

Voordat hij de stap naar de komische wereld maakte, zat Arnout Van den Bossche zelf in het bedrijfsleven. Vage functies met drukke agenda's eisten langzamerhand zijn tol. De gediplomeerde burgerlijk ingenieur kwam langzamerhand in een negatieve spiraal terecht. Het verdict: een burn-out. Gelukkig raakte hij uit de put. Om anderen te waarschuwen lijstte de stand-upcomedian de zeven grootste valkuilen op.

Zoek een veeleisende baas

De ideale baas laat je niet met rust. Hij verwacht dat je alles per direct laat vallen als hij de ruimte binnenkomt. Zelfs als je al maanden aan een project werkt, begin je aan het uitwerken van het nieuwe idee van je baas. Ook voel je best de druk voortdurend om zijn grapjes te lachen, anders ben je geen teamspeler. Vergeet niet: de baas heeft altijd gelijk.

Beantwoord iedereen altijd

E-mailtsunami's laat je niet aan je voorbijgaan. Je moet mailen. Je beantwoordt elke mail en zet iedereen in CC. Ook kan je emails van maanden geleden beantwoorden. Smiley's toevoegen is ook een tip: dan kan je alles zeggen. Als je een vraag stelt, verstop die dan best midden in een lange mail. Maar kom vooral nooit to the point.

Vergader eindeloos

Vergaderingen horen bij je baan. Doe dat dan ook altijd, want zo breng je mensen bij elkaar. Belangrijk: nodig mensen uit die nooit op tijd komen. Ook je baas vraag je best altijd. Hij komt meestal midden in de meeting binnenvallen, waarna hij alle beslissingen wegwerpt. Vijf minuten voor je begint, stuur je best het verslag van 30 pagina's van de vorige meeting door. Zo kunnen de mensen dat tijdens de vergadering lezen. Vraag om ieders mening.

Zet alles in een Powerpoint

Het best maak je een presentatie met veel animatie, draaiende kubussen en staafdiagrammen. Idealiter werk je er tot 3 uur 's nachts aan. Belangrijk is dat de boodschap zo slecht mogelijk overkomt. Gebruik dus Microsoft.

Zoek de ideale collega's

De ideale collega heeft rare gewoontes. Collega's die elke dag rauwe wortels eten of non-stop energiedrank naar binnen slaan. Idealiter zeuren je collega's de hele dag, maar nemen ze geen initiatief. Ongemotiveerde collega's doen het ook goed, waardoor al het werk op jouw schouders terechtkomt.

Gebruik managementtaal

Vind werk in een omgeving waar geen problemen zijn, maar uitdagingen. Het best werk je op een plaats waar zaken 'geparkeerd' worden en evaluatiegesprekken de norm zijn. Bij het ideale beroep krijg je de hele dag de vraag 'hoe vind je het zelf gaan?' voorgeschoteld. Na je antwoord hoor je dan de woorden 'dat nemen we mee'. Als alles volgens planning verloopt, weet je dat er nog niets is gebeurd.

Werk met mannen 

Mannen hebben de neiging de hele dag door te babbelen om daarna de opslag binnen te halen.

 

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight