Deze vragen op sollicitatiegesprekken bij Google laten genieën dom lijken

door
Roald
Leestijd 1 min.

Solliciteren bij Google lijkt ons geen pretje na het zien van een reeks vragen die werden gesteld aan dappere sollicitanten. Google heeft gelukkig besloten dat deze vragen net iets te dwaas waren en heeft ze van de lijst geschrapt. Kun jij ze oplossen en heb je dus recht op een job bij de technologie gigant?

1. Hoeveel zou u vragen voor het wassen van alle ramen in Seattle?

2. Hoeveel pianostemmers zijn er in de wereld?

3. Hoeveel keer per dag overlappen de wijzers van een klok elkaar?

4. Ontwerp een evacuatieplan voor San Francisco.

5. Je krimpt tot een grootte van een euromuntstuk en je massa wordt eveneens proportioneel verkleind. Je wordt in een blender gegooid en over 60 seconden wordt de blenden aangezet. Wat doe je?

6. Hoeveel golfballen kunnen er in een schoolbus?

7. Leg het woord 'database' uit in drie zinnen aan een kind van acht jaar.

8. Je bent kapitein op een piratenschip en je bemanning mag stemmen over hoe het goud verdeeld wordt. Indien minder dan de helft van de piraten het met je eens is, sterf je. Hoe ga je de buit zo verdelen dat je een goed deel overhoudt voor jezelf en blijkt leven?

9. Vier mensen moeten een gammele touwbrug oversteken om 's nachts terug naar hun kamp te geraken. Helaas hebben ze maar 1 zaklamp en die geeft maar genoeg licht voor 17 minuten. De brug is te gevaarlijk om over te steken zonder licht en ze is maar net sterk genoeg om twee mensen tegelijk te ondersteunen op een bepaald moment. Alle kampeerders hebben bovendien een andere wandelsnelheid. De ene steekt de brug over in 1 minuut, een ander in twee minuten, de derde in vijf minuten en de laatste doet er maar liefst tien minuten over. Hoe kunnen alle kampeerders de brug veilig oversteken binnen 17 minuten?

10. Hoeveel sollicitatiebrieven krijgt Google per jaar voor een job als software engineer?

 

De antwoorden verschijnen vandaag in een ander artikel om 15:00u.