Deze vrouw maakt een wereldreis met haar zeilboot en ... haar kat

Als je crazy catlady zegt, denk je spontaan aan een enge vrouw van middelbare leeftijd die zich thuis opsluit met een resem katten. Maar Liz Clark geeft een heel andere invulling aan het begrip. De Amerikaanse zeilt de wereld over, en dat in het gezelschap van haar pluizige viervoeter. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Al van kinds af aan droomde Clark ervan om kapitein te worden van haar eigen zeilboot om zo de wereld te verkennen. Na twee jaar werken en zwoegen om haar schip zeewaardig te maken, was het dan zover.

Tijdens haar reis vond ze de zes maanden oude kat. Ze adopteerde het diertje, gaf het de naam Amelia en nam het mee aan boord. Sindsdien leven de twee op een 12 meter lang schip en reizen ze de wereld rond. "Ze is ondertussen gewend geraakt aan het water en ze vertrouwt erop dat ze veilig is bij mij", vertelt Captain Lizzy aan BuzzFeed. De poes zorgt zelfs voor haar eigen eten. "Als de zee rustig is, ligt ze op een surfbord en probeert ze vissen te vangen."

Het olijke duo zeilde al langs de westkust van Mexico en Centraal Amerika. Op dit moment zitten ze in Japan en hebben ze al zo'n 33.000 kilometer afgelegd. Maar een eindbestemming hebben ze naar eigen zeggen nog lang niet bereikt.

Wie de avonturen van Clark wil volgen, kan altijd eens kijken op haar blog of Instagramaccount, waar ze jaloersmakende plaatjes deelt van haar reis.