In dit cafe kan je koffie drinken tussen de ratten

Dierenliefhebbers kunnen hun favoriete viervoeters al tegenkomen in honden- en kattencafé's. Maar in een pop-upbistro in Los Angeles krijgen de bezoekers het gezelschap van bijzondere beestjes: ratten.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Als je schattige gezelschapsdieren moet opnoemen, denk je niet meteen aan ratten. Toch organiseert het attractiepark San Francisco Dungeon een pop-uprattencafé. Het koffiehuisje opent de deuren op 18 juli en zal amper twee dagen in thema staan van de knaagdieren. Om te vermijden dat de diertjes stiekem je eten zouden oppeuzelen, worden er alleen drankjes geserveerd.

Slecht imago

Volgens de initiatiefnemers heeft de bruine rat onterecht het imago van ziekteverspreider, want alleen de zwarte rat vespreidt ziektes. Om hier verandering in te brengen, nodigen ze dus mensen uit om koffie te drinken in het bijzijn van de dieren. In totaal zullen er achttien ratten rondtrippelen. Als het liefde op het eerste gezicht is, kan je de beestjes adopteren via de lokale dierenbeschermingsorganisatie Rattie Ratz.

Roses are red, rats are furry. Watch yourself while you drink your coffee - they might brush you as they scurry… pic.twitter.com/fMVtUcS2xH

— The SF Dungeon (@TheSFDungeon) May 17, 2017

Omdat het café deel uitmaakt van een attractiepark, moet je 50 dollar (zo'n 45 euro) neertellen voor een visite bij de rondscharrelende beestjes. In ruil mag je à volonté drinken van het zwarte goud en krijg je ook toegang tot de andere attracties.