Dit is de beste dag om je verjaardag te vieren

Massa's taart, meer champagne dan nodig, een handvol goede vrienden en her en der nog een cadeautje of twee. Verjaardagen zijn voor veel mensen pure verwennerij. Maar welke dag is nu het meest geschikt om je verjaardag te vieren? Interflora deed een rondvraag bij 2.000 Britten.
door
Mare
Leestijd 1 min.

De onderzoekscriteria die gebruikt werden om een ideale verjaardag te definiëren waren de volgende: een grote kans op zon, de nabijheid van payday en het gemiddelde aantal cadeaus dat de jarige in ontvangst mag nemen.

Die drie factoren zijn blijkbaar het best op 28 juli. De kans op mooi weer is dan het grootst, de meeste bedrijven betalen rond die dag het loon en in de zomer zijn mensen sowieso beter gezind.

Zomer is altijd beter

Verjaren doe je over het algemeen trouwens beter in de zomer. Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om te vieren dat je een jaartje ouderw ordt. Dit staat in schril contrast met de slechtste dag om je verjaardag te vieren. Die valt volgens de wetenschappers vop 16 december. Een derde van de decemberbaby's geeft aan dat hun verjaardag vaak vergeten wordt. Of nog erger: dat hun verjaardagscadeaus schaamteloos onder de kerstboom gelegd worden.