Dit is de duurste handtas ter wereld

Een handtas van Hermès is in Florida, Califonië geveild voor 298.000 dollar, of omgerekend 267.000 euro. Dat maakt van de Himalaya Birkin bag gemaakt van krokodillenleer en diamanten de duurste handtas ooit verkocht.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Doorgaans tellen mensen 35.000 euro neer voor de croco-exemplaren van het Franse modehuis. Maar omdat het aanbod klein is en de vraag blijft stijgen, worden de accessoires steeds meer doorverkocht op veilingen. Zo ging recent nog een gelijkaardige Birkin onder de hamer voor 202.857 euro.

"Geen enkel exemplaar van Hermès is zo iconisch als de Himalaya", meldt het veilinghuis Christie's. "Naar verluidt worden er slechts één of twee per jaar van de Diamond Himalaya gemaakt, wereldwijd, wat het een van de zeldzaamst geproduceerde tassen maakt."

Foto R.V.

News

meer News

Spotlight

Doden na explosie tijdens rouwdienst in Afghaanse moskee

In het noorden van Afghanistan heeft een explosie plaatsgevonden in een moskee waarbij verschillende slachtoffers gevallen zijn. Volgens Afghaanse media vond in de moskee in de stad Faisabad net een rouwdienst plaats voor de plaatsvervangende gouverneur van het talibanbewind voor de provincie Badachsjan. Maulawi Nesar Ahmad was eerder deze week om het leven gekomen bij een aanslag.

meer Spotlight