Dit is de minst populaire vakantiebestemming

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar je geen horden toeristen tegen het lijf loopt? Dat treft, want de World Tourism Organization (UNWTO) heeft een lijst gepubliceerd met de minst bezochte landen ter wereld. Tuvalu staat met stip op nummer één.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Volgens de meest recente cijfers van de organisatie ontvangt dit kleine eilandenrijk in de Stille Oceaan per jaar zo'n duizend toeristen. Het valt met andere woorden nog minder in de smaak dan enkele oorlogsgebieden. Zo verwelkomde Syrië nog 400.000 vakantiegangers, althans toch volgens de regering van het land. Afghanistan lokte zo'n 20.000 avonturiers, en Irak en Jemen krijgen per jaar nog enkele duizenden reizigers over de vloer.

Lang onderweg

Dat Tuvalu geen succes boekt bij globetrotters, heeft het land te danken aan zijn onbereikbaarheid. Wie de archipel wil bezoeken, moet eerst 24 uur vliegen naar Fiji. Dan heb je nog een vlucht voor de boeg van 2,5 uur, maar het vliegtuig stijgt amper twee keer per week op.

Toeristen die na een lange tocht Tuvalu toch bereiken, kunnen genieten van maximale rust en ontspanning. Omdat het eilandenrijk uit negen atollen bestaat, is het ook een paradijs voor snorkelaars en duikers.

AFP / T. Blackwood