Dit is dé perfecte oplossing voor jouw afdankertjes

Wie het nu nog in zijn hoofd haalt om oude kledij in de vuilnisbak te kieperen, is goed gek. Er bestaan tal van manieren om je afdankertjes een tweede leven te geven. Zo kan je ze bijvoorbeeld doneren aan hetpaleis, waar kostuumontwerper Lies Van Assche de stoffen recycleert tot podiumoutfits.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Die ene foute nepbontjas, schoenen in een maatje te groot of een broek aan de kleine kant: iedereen heeft wel een of meerdere miskopen in z'n kast hangen. Om ervoor te zorgen dat dat soort kledij niet nodeloos op de vuilnisbelt belandt, geeft kostuumontwerpster Lies Van Assche jouw kleding een tweede kans op het podium.

De verzamelde stukken worden gebruikt voor de productie van King Lear. King Lear zelf, maar ook Oswald, Cordelia en Regan zullen te bewonderen zijn in creaties gemaakt van oude jeans, truien, jurken, etc.

Voor wat, hoort wat 

Alle afdankertjes kunnen nog tot 15 september binnengebracht worden bij hetpaleis of Het Zuiderlijk Toneel. Belangrijk is wel dat alles proper gewassen is én dat je je naam, e-mailadres en telefoonnummer duidelijk vermeldt. In ruil voor je gulle gift krijg je namelijk een ticket voor de avant-première van King Lear.

Kledij die niet gebruikt wordt, wordt op zijn beurt gedoneerd aan het opvangcentrum Linkeroever.