Dit doen de Olympische Spelen met de ouders van een atlete

De Olympische Spelen vragen het uiterste van een atleet, maar ze zijn ook allesbehalve een pretje voor de ouders van de deelnemers. Dit filmpje toont perfect aan welke spanning en angst ze moeten doorstaan.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Een Olympisch tornooi tovert ogenschijnlijk anonieme sporters om tot helden van een ganse natie. Hun bewegingen en prestaties muteren in collectieve herinneringen die decennia herinnerd zullen worden. Maar het laat ook toeschouwers niet onbewogen, des te meer als het je nageslacht is dat voor de ogen van de hele wereld moet presteren.

Dat is het lot van onder meer Lynn en Rick Raisman, de trotse ouders van Aly Raisman, die deel uitmaakt van het Amerikaanse allroundteam in de gymnastiek. Het ouderpaar heeft ondertussen zelf al wat bekendheid verworven, omdat ze het tijdens de wedstrijden van hun dochter niet kunnen laten om hun gevoelens van angst en spanning fysiek te uiten.

Als een modern danspaar bewegen de moeder en vader van links naar rechts op hun stoelen. Er worden buigingen gemaakt, nekken worden ingetrokken en opnieuw naar voor gestoken, klamme handen moeten stabiliteit geven op hun emotionele rollercoaster. Hun choreografie werd opgepikt door de olympische camera's en ging ondertussen al de wereld rond.

.@Aly_Raisman's parents watching her uneven bars routine is my favorite Olympic sport. pic.twitter.com/XxEpzakzTF

— Sarah Schneider (@sarahschni) August 8, 2016

Foto Twitter / @sarahschni

 

News

meer News

Spotlight

The Lost King: «Vrouwen moeten dubbel zo hard knokken om hun doel te bereiken»

Van een koningin naar een koning is maar een kleine stap. Na ‘The Queen’ en ‘Victoria & Abdul’ gaat regisseur Stephen Frears voor zijn nieuwe film ‘The Lost King’ nog maar eens te rade bij het Britse koningshuis. De komedie baseert zich op historische feiten en toont hoe een amateur-geschiedkundige alles in het werk stelt om de beenderen van koning Richard III op te sporen... meer dan 500 jaar na zijn dood.

meer Spotlight