Dit doen we met onze lichaamsbeharing

Voor een onderzoek naar het verwijderen van lichaamshaar stuurde Refinery29 twee reporters Times Square op om voorbijgangers te vragen hoe en waar ze het scheermes over hun lijf laten gaan.
door
Charlotte
Leestijd 2 min.

Uit de bevraging van 104 mensen verzamelden de reporters antwoorden over gender, seksualiteit en scheergewoontes. Slechts zes personen blijven helemaal naturel. Drie op de vier ontbost zijn begroeiing daar beneden, 67% onthaart zijn oksels.

Het merendeel van de vrouwen scheert de oksels, benen en schaamstreek. Zo'n 18% doet dat dagelijks, terwijl bijna de helft zich om de twee weken aan het scheren zet. Bijna een vijfde van hen verwijdert ook het armhaar. Vooral het scheermes is populair bij de vrouwen, maar de helft opteert ook voor waxen en trimmen. Slechts tien vrouwen hebben al geëxperimenteerd met het weglaseren van schaamhaar, voor meer dan 100 dollar (92 euro) per sessie.

De mannen scheren vanzelfsprekend hun baard (78%), maar verrassend was het aantal jongelui (60%) dat de geslachtsregionen trimt (45%), scheert (50%) en zelfs waxt (5%). Meestal gebruiken ze het scheermes of elektrische trimmers om het daar beneden netjes te houden. Meer dan de helft houdt zich één tot twee keer per week bezig met lichaamshaarverwijdering. Manscaping blijkt voor de jonge mannen – de bevraagden waren allemaal jonger dan 34 – die rondlopen in hartje New York dus geen ver van hun bed show meer.

Twee van de ondervraagde voorbijgangers waren gender fluid en identificeren zich dus met beide geslachten. De eerste scheert oksels, benen en geslacht, terwijl de tweede het gezichtshaar verwijdert met een laserbehandeling.

Infografiek Metro, foto Easyfotostock