Dit doet twee jaar zonder koffie en alcohol met je lichaam en je leven

Goede voornemens: we maken doen we ze allemaal, ons eraan houden zelden. Dat geldt echter niet voor Tobias Van Schneider. Deze Duitse designer zwoor twee jaar geleden alle alcohol en koffie af. Tot op heden heeft hij van beide dranken geen druppel meer aangeraakt. In een blog vertelt hij over de gevolgen van die beslissing voor zijn lichaam en zijn leven.
door
Mare
Leestijd 2 min.

“Wat me meteen opviel aan mijn nieuwe dieet is de sociale interactie, of liever: het gebrek eraan”, zo steekt hij van wal. “Het is vermoeiend om keer op keer uit te leggen waarom je niet drinkt. Als mensen me vroegen om mee op café te gaan, zei ik steeds vaker ‘nee'. Ik had immers weinig zin om tussen de roddelende, dronken mensen te vertoeven.”

Gelukkig ontdekte hij na twee maanden ook de eerste positieve effecten. Zo bespaarde hij op op acht weken tijd zo'n 950 euro door de occasionele cocktails te skippen. “Ik woon in New York. Als je gedurende één maand twee à drie cocktails per dag drinkt, zit je al aan 950 euro. Tel daar nog enkele flessen wijn bij voor thuis en je komt gemakkelijk aan dat bedrag”, legt hij uit.

Ook de fysieke gevolgen zijn niet de minste. Zo slaapt Van Schneider een pak beter sinds hij geen alcohol meer drinkt en wordt hij 's ochtends wakker met veel meer energie. Door koffie te schrappen heeft hij minder last van stress. Het zwarte goud maakt hem immers onrustig en angstig en zorgt ook voor een verstoorde spijsvertering.

“Ik ben heel blij met mijn beslissing en ik heb absoluut geen zin om opnieuw alcohol of koffie te drinken”, besluit hij.

Une photo publiée par Tobias van Schneider (@vanschneider) le