Dit eten studenten tijdens de examens

Bezorgdienst Deliveroo deed een onderzoek naar wat studenten, naast leerstof, het liefst naar binnen werken tijdens de blok. Daaruit blijkt dat de ene helft graag gezonde dingen eet, zoals groenten en fruit. De andere helft overleeft daarentegen liever op fastfood. 
door
heleen.savels
Leestijd 1 min.

Met de examens in zicht, is de zwaarste tijd voor studenten aangebroken. Hoe zorg je dat je hersenen genoeg suiker krijgen om die dikke cursussen te doorploegen? Deliveroo vroeg het zich ook af en voerde een onderzoek.

Energiedrankjes

Daaruit blijkt dat de studenten verdeeld zijn in twee kampen. De ene helft gaat voor de gezonde snacks zoals smoothies, fruit en groenten. De andere leerlingen opteren eerder voor fastfood, snoep en chocolade. Energiedrankjes doen het goed bij alle studenten.

Ramadan

Een kleine groep studenten zal het overdag zonder eten of drinken moeten stellen. Hoe kom je de examens door als je deelneemt aan de ramadan? Metronieuws.nl vroeg het aan @SafaTweets, die zelf ook meedoet.

"Zorg in elk geval voor een voedzaam ontbijt", adviseert ze. "Havermout met yoghurt houdt mij een hele dag vol. Ook bananen en dadels zijn erg voedzaam. Na zonsondergang probeer ik genoeg water te drinken zodat er voldoende vocht wordt opgenomen en vastgehouden.”