Is dit het bewijs dat feeën bestaan?

door
Roald
Leestijd 1 min.

Zouden feeën dan toch bestaan? Lisa Wildgoose, die als fotograaf in Engeland werkt, schreef in een Facebook-bericht dat ze verbijsterd was toen ze een klein gevleugeld schepsel ontdekte onderaan een foto van een bloem.

"Toen ik thuis kwam en door de foto's bladerde vond ik dit fee-achtige schepsel. Het zal vast wel een insect zijn, maar het lijkt echt op een fee," schreef ze.

Wildgoose vertelde aan de Daily Mail dat het ding verdacht veel op Tinkerbell leek. "Ik geloofde vroeger als meisje al in feeën en ik zou graag geloven dat dit echt een fee is. Alle moeders op school zeiden dat het een fee was en waren zeer enthousiast."

Wildgoose beweert dat ze niet aan het beeld heeft gesleuteld. "Het beeld is trouw aan wat je ziet. Ik heb het niet digitaal veranderd om het op iets anders te laten lijken," schreef ze.

De foto toont enige gelijkenis met de zogenaamde Rossendale Fairies, een fotoreeks van kleine gevleugelde wezens die genomen werd door John Hyatt in Lancashire in 2014. "Het was een schok toen ik de beelden bekeek. Ik dacht dat ik dubbel zag. Achteraf heb ik de foto's vergeleken met een aantal muggen en vliegen maar ze zien er gewoonweg niet hetzelfde uit," vertelde Hyatt aan de Manchester Evening News.

Volgens een insectenonderzoeker gaat om een soort vlieg genaamd knutten. "Deze kleine muggen vormen zwermen waar mannetjes dansen rond vrouwtje om ze aan te trekken," schreef entomoloog Erica McLaughlin. "Ze hebben dunne vleugels en lange benen die naar beneden bungelen."

Hoewel Wildgoose beseft dat het wellicht om een insect gaat, heeft haar beeld toch enkele unieke kenmerken. "Het lijkt alsof het blond haar heeft, een jas, een broek en kleine schoenen," besloot ze.