Dit is het grappigste woord in de Engelse taal

'Booty' is het Engelse woord dat de meeste grappige reacties uitlokt, stelt een onderzoek van de universiteit van Warwick. Daaruit blijkt ook dat mannen en vrouwen om andere dingen moeten lachen.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Sinds Donald Trump verhuisde naar het Witte Huis wordt 'huge' op heel wat gelach onthaald, maar onderzoekers aan de universiteit van Warwick vroegen zich af wat echt het grappigste woord uit de Engelse taal is. Daarom legden ze 821 Amerikanen 100 woorden voor die ze zelf selecteerden uit een lijst van 5.000. De resultaten legden enkele opvallende bevindingen bloot.

Seks doet het altijd goed

Zo blijkt dat onze lachreflex vooral gestimuleerd wordt door seks en lichamelijke functies. Helemaal bovenaan de lijst staat 'booty'. Daarna volgen nog 'tit', 'booby', 'hooter', 'nitwit', 'twot', 'waddle', 'tinkle', 'bebop', 'egghead', 'ass' en 'twerp'.

De minst grappige woorden zijn verbonden aan activiteiten die een negatief gevoel met zich meebrengen. De twaalf begrippen die onderaan de lijst staan zijn 'rape', 'torture', 'torment', 'gunshot', 'death', 'nightmare', 'war', 'trauma', 'rapist', 'distrust', 'deathbed' en 'pain'.

Mannen zijn ondeugender

Een tweede opvallende conclusie is het verschil tussen de woorden die mannen en vrouwen doen lachen. "Heren zijn meer te vinden voor ondeugende begrippen, zoals 'orgy' en 'bondage' ", legt Tomas Engelthaler, een van de initiatiefnemers achter de studie, uit. "Vrouwen houden van onschuldige humor die speelt met klanken. Voorbeelden daarvan zijn 'giggle' en 'beast'."

Er zijn ook woorden die door beide geslachten gesmaakt worden. 'Hug', 'fluff', 'scrotum', 'jabber', 'joke', 'buttocks' en 'tinker' bijvoorbeeld. Uit het onderzoek blijkt ook dat vreemde, onbekende begrippen het goed doen. Ze wijken op een niet beledigende manier af van ons verwachtingspatroon, luidt de verklaring.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight