Dit hip stukje fruit is de nieuwste foodtrend op Instagram

De kiwibes of de minikiwi lijkt heel sterk op een kiwi, maar smaakt toch een beetje anders. Het stukje fruit ziet er, omwille van zijn miniformaat, erg schattig uit. Ongetwijfeld daarom is het momenteel een van de trends op Instagram.
door
Bieke.Truyaert
Leestijd 2 min.

De kiwibes is in geen tijd een trend geworden bij foodbloggers wereldwijd. Het fruit smaakt wat zuurder en tegelijk zoeter dan zijn grotere variant, maar ziet er vooral heel schattig uit. Op Instagram worden dan ook volop foto's gedeeld waarbij de minikiwi gebruikt wordt in een slaatje of bij het ontbijt.

Ook bij ons

Het stukje fruit lijkt erg exotisch, maar is gewoon bij ons te vinden. Ons klimaat is immers heel geschikt om ze te telen, want in het zuiden is het te warm. De minikiwi's worden geplukt voor ze volledig rijp zijn. Zo zijn ze perfect wanneer ze in de winkel liggen.

Normaal gezien komen ze rond augustus op de markt. Onder meer de veiling van Hoogstraten startte enkele jaren geleden met de verkoop ervan. De kiwibessen eet je het best als ze een beetje zacht zijn.

A post shared by Liu_Sixu (@rose_liuuuuu) on