In dit hotel vrolijken aapjes je yogasessie op

Waarom zou je gewoon yogaën als het ook met aapjes naast kan? Een Brits hotel biedt sessies aan met ringstaartmaki's. Volgens de organisatoren zijn het de perfecte partners voor wat gymnastiek omdat ze enkele houdingen van nature al aannemen.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Yoga met geiten, yoga met katten, yoga met honden. Tegenwoordig is een yogasessie zonder dieren al een uitzondering. Zeker nu een Brits hotel ook met ringstaartmaki's komt aanzetten. Het luxeresort Armathwaite Hall in het Britse Lake District biedt de opmerkelijke meditatie en gymnastiek aan als een optie in hun 'meet the wildlife'-welness. Op het domein van het hotel leven ook alpaca's, roofvogels en meerkatten.

Buik opwarmen in de zon

Volgens Richard Robinson, de manager van het aangrenzende dierenpark, zijn de ringstaartmaki's de ideale partners om te yogaën. "Als je naar ze kijkt, zie je dat ze zich al automatisch in bepaalde yogahoudingen zetten, vaak om hun buik op te warmen in de zon", vertelt hij aan The Guardian. "Dus het was de perfecte aangelegenheid om mensen aan te moedigen om eens wat tijd door te brengen met de dieren."

Ringstaartmaki's zijn oorspronkelijk van Madagascar, maar lijken het aangenaam te vinden op het hoteldomein en tijdens de yogalessen. De sessies helpen de gasten ook om de stress van de drukke stad achter zich te laten, vult eigenares Carolyn Graves aan. "De yoga geeft de mensen de mogelijkheid om één te worden met de natuur en tegelijk deel uit te maken van de speeltijd van de dieren."