Dit krijg je voortaan te lezen als je grof bent op Tinder

De populaire datingapp Tinder heeft een nieuwe functie toegevoegd om misbruik en intimidatie tegen te gaan. Aan de hand van kunstmatige intelligentie identificeert de app binnenkort aanstootgevende berichten terwijl ze worden opgesteld. Gebruikers krijgen vervolgens de waarschuwing ‘Are You Sure’ op het scherm te zien voordat ze op verzenden klikken.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

De populaire datingapp Tinder biedt een nieuwe tool aan: de ‘Are You Sure’-functie doet gebruikers twee keer nadenken voordat ze aanstootgevende taal gebruiken. De app gebruikt naar eigen zeggen kunstmatige intelligentie om de buitensporige berichten te herkennen.

De AI werd getraind met berichten die in het verleden werden gerapporteerd als ongepast. De functie zal zichzelf blijven verbeteren naargelang er meer meldingen van ongepaste taal volgen. Volgens Tinder zorgden eerdere tests met de ‘Are You Sure’-functie ervoor gezorgd dat er 10% minder ongepast taalgebruik werd verstuurd.

‘Does This Bother You’

Het is niet de eerste functie die Tinder aanbiedt om aanstootgevend inhoud te minimaliseren. Ook de ‘Does This Bother You’- functie bestaat al. Die vraagt ontvangers van een bericht of ze zich ongemakkelijk voelen bij bepaalde boodschappen.

De ‘Are You Sure’-functie is reeds beschikbaar in landen als de Verenigde Staten, Japan, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het bedrijf hoopt de komende maanden de tool uit te rollen naar andere markten. Het is dus nog niet duidelijk wanneer de functie naar België komt.