Dit land gaat als eerste bitcoin erkennen als wettelijk betaalmiddel

Het Centraal-Amerikaanse El Salvador wil als eerste land ter wereld bitcoin erkennen als een wettelijke munt. Dat liet president Nayib Bukele Ortez zaterdag per video weten op een Bitcoin-conferentie in het Amerikaanse Miami. «Dit zal de levens en de toekomst van miljoenen verbeteren», aldus president Bukele.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

El Salvador wil als eerste land ter wereld cryptomunt bitcoin erkennen als een wettig betaalmiddel. Dat vertelde President Nayib Bukele zaterdag met een video op de Bitcoin 2021-conferentie in Miami. «Op korte termijn zal dit banen opleveren en duizenden mensen buiten de formele economie integreren», aldus president Bukele. Daarmee verwijst hij naar het feit dat 70% van de bevolking in El Salvador geen bankrekening heeft.

Strike

Het Centraal-Amerikaanse land werkt voor het integreren van de cryptomunt samen met de betaaldienst Strike. «Dit zal de levens en de toekomst van miljoenen verbeteren», aldus Bukele. De komende weken zal er een wetsontwerp bij het Congres ingediend worden. Het voorstel moet dus nog beoordeeld worden door het Salvadoraanse parlement. Omdat de partij van Bukele daar een grote meerderheid heeft, lijkt de goedkeuring verzekerd.