Dit land wil coronavaccin aanbieden aan vakantiegangers om toerisme een boost te geven

Na meer dan een jaar gebukt te gaan onder de coronapandemie, kijken velen onder ons uit naar een deugddoende vakantie. Languit zonnebaden op het strand klonk nog nooit zo goed. Helaas is reizen dezer dagen nog niet zo simpel en moet je op de meeste bestemmingen een negatieve PCR-test kunnen voorleggen.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Hoewel die politiek snel kan veranderen, komen sommige vakantiebestemmingen uit de bus met een eigen, origineel initiatief. Het plan van de Malediven om het toerisme een boost te geven is alvast ophefmakend.

Vaccinvakantie

De eilandengroep, die hoofdzakelijk leeft van toerisme, wil zo snel mogelijk weer bezoekers ontvangen. Momenteel moeten toeristen in het bezit zijn van een negatieve PCR-test of tweemaal gevaccineerd zijn om de Malediven te betreden, maar daar komt snel verandering in. Abdulla Mausoom, de Minister van Toerisme van het land, heeft zopas namelijk het 3V-plan aangekondigd: visit, vaccinate, vacation (bezoek, vaccineer, vier vakantie). Van zodra de hele bevolking twee inentingen heeft ontvangen, zullen toeristen de kans krijgen om ter plaatse en vaccin te krijgen en zo - hopelijk - makkelijker van hun vakantie te genieten. Een exacte datum voor de start van de campagne maakte Mausoom nog niet bekend, maar erg lang zou het niet meer duren.