Dit merk verhuurt voortaan ook smartphones in België

Samsung verhuurt voortaan ook smartphones in België. Na twee jaar stopt het huurcontract en moet de telefoon terug naar de leverancier. Naast een eenmalige bijdrage van 99 euro kost een gehuurde smartphone minstens 27 euro per maand, inclusief verzekering tegen schade en diefstal.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

"Generatie Z heeft interesse in zorgeloze ervaringen zoals Swapfiets (fietsverhuurder, red.). We moeten daarop inspelen", zegt Willem Visser van Samsung Benelux. In eerste instantie verhuurt het bedrijf enkel zijn duurste smartphones, de S20 Fan edition, de nieuwe S21-reeks (vanaf 29 januari), de Note20-reeks en de plooibare Z Fold 2, maar Visser sluit niet uit dat daar later nog goedkopere toestellen bij komen.

Wisselen na zes maanden

Hoe werkt het? De consument gaat via de website van Samsung een huurcontract aan en kiest een van de beschikbare smartphones. Na betaling van een starttarief van 99 euro, bedraagt de huurprijs 27 tot 65 euro per maand. Na 24 maanden vervalt het contract en moet de telefoon ingeleverd worden. Om de zes maanden kan de klant kiezen voor een ander toestel, na betaling van opnieuw 99 euro. Er is een verzekering voor onopzettelijke schade en diefstal inbegrepen.

Niet veel goedkoper

Volgens Samsung is de prijs die de consument in de twee contractjaren betaalt, nog altijd lager dan de originele waarde van het toestel. Dat klopt, maar het scheelt niet erg veel. De nieuwe Samsung Galaxy S21 die het bedrijf donderdag voorstelde, kost bijvoorbeeld 849 euro om te kopen. Een huurder zal 99 euro opstartkost plus 24 keer 30 euro betalen. Dat maakt 819 euro, maar na de contractperiode heeft hij of zij de telefoon niet langer in bezit om bijvoorbeeld nog tweedehands te verkopen.