Dit nieuwe brunchrecept gaat viraal op TikTok

De afgelopen weken gaat een nieuw TikTok-recept viraal: pesto eggs zijn spiegeleitjes gebakken in een laagje groene pesto. De olie en kruiden in de pesto tillen het traditionele gerecht naar een nieuw niveau.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

Foodtrends op TikTok volgen elkaar aan een sneltempo op. Na het immense succes van de fetapasta en baked oats volgt nu een nieuw proevertje: pesto eggs.

De trend ging viraal toen gebruiker Amy Wilichowski haar recept deelde op de populaire sociale media-app. In de video vertelt ze aan haar kijkers dat het recept «hun leven gaat veranderen». De video werd ondertussen elf miljoen keer bekeken.

Het recept is een supersnelle en simpele traktatie waar ook beginners mee aan de slag kunnen. Daarom hebben heel wat foodies intussen hun eigen variaties op het recept uitgebracht. Wat dacht je van eieren met rode pesto en spekjes?

Ingrediënten

2 eieren per persoon

Een lepel groene pesto

2 toastjes

Eventuele toppings naar keuze (feta, honing, spek, ...)

Bereidingswijze

1. Doe pesto naar keuze in een hete pan en laat het opwarmen tot wanneer het begint te pruttelen.

2. Bak je eieren in de hete pesto. Omdat er voldoende olie wordt gebruikt in de bereiding van pesto, hoef je geen extra olijfolie of boter toe te voegen.

3. Wanneer de eieren eenmaal klaar zijn, leg je ze op de toast. Je kan extra ingrediënten als feta, ricotta, honing en chilivlokken toevoegen als toppings.